Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη, Μιχάλη Βλαχόπουλου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29/4/2012

Για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον τελευταίο καιρό στον Δήμο Αριστοτέλη αποκλειστικά υπαίτια είναι η Δημοτική Αρχή, η οποία με την στάση της προκάλεσε την οργή του κόσμου, και η οποία φαίνεται μέχρι και σήμερα πως τα αγνοεί ή εσκεμμένα τα αγνοεί γι’ αυτό και συνεχίζει να οξύνει την κατάσταση που αυτή δημιούργησε.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί, ότι πρώτον με την επιτυχία της στις εκλογές, με ελάχιστη διαφορά από την παράταξη μας και δεύτερον με την υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας του κ. Δημάρχου για καθολική στήριξη των σχεδίων της εταιρείας Ελλ.Χρυσός,, μπορεί να αποστερεί το δικαίωμα από τους κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν και να διαμαρτύρονται για τις νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες.
Πρέπει, η Δημοτική Αρχή να κατανοήσει πως τα ανωτέρω δεν την νομιμοποιούν, γιατί καμία κοινωνία δεν δεσμεύτηκε ολοκληρωτικά και κανένα θέμα δεν έκλεισε οριστικά.

Η πρώτη πράξη βίαιης καταστολής του δικαιώματος διαμαρτυρίας των κατοίκων, έγινε στις Σκουριές. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, θέλοντας να καλύψει την ενέργεια του αντιδημάρχου του ο οποίος, προκειμένου να επιβάλλει την δική του νομιμότητα, έφτασε στον χώρο των Σκουριών με μια δύναμη κρούσης από πεντακόσιους (500) και πλέον εργαζόμενους εναντίον τριάντα (30) ατόμων, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν γυναίκες και παιδιά που έφτασαν εκεί να διαμαρτυρηθούν για την διαφύλαξη του δημοσίου χαρακτήρα του δάσους, σύγκρινε την ενέργεια του αντιδημάρχου του με την δική μου παρουσία στις Σκουριές, λέγοντας, πως είχε τον ίδιο στόχο δηλαδή της αποκλιμάκωσης της έντασης. Για τον κ. Δήμαρχο μπορεί να έχει κανείς τις ίδιες προθέσεις όταν συνοδεύεται από τρία άτομα ή όταν τον ακολουθούν πεντακόσια (500) και πλέον άτομα, τότε βέβαια γίνεται αποτελεσματικότερος.


Σε κάθε Δημοκρατική κοινωνία και σ’ όλο τον πολιτισμένο κόσμο η αυτοδικία είναι αδίκημα τιμωρούμενο από τον Ποινικό Κώδικα. Η αποστολή πεντακοσίων ατόμων, με μεταφορικά μέσα της εταιρείας, με την απειλή ότι θα χάσουν την δουλειά τους αν δεν συμμετέχουν και υπό την ηγεσία της Δημοτικής Αρχής, η οποία ανέλαβε τον ρόλο της αστυνομίας – καταστολή με πράξεις βίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τριάντα (30) ατόμων – είναι καθαρή πράξη αυτοδικίας.

Δύο μέρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου 2012, ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσαβαβάκης, ζήτησε να με συναντήσει καθότι ανησυχούσε για το κλίμα που θα επικρατούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Του συνέστησα να αναβληθεί το Δημοτικό συμβούλιο, έτσι ώστε να αποκλιμακοποιηθεί η ένταση από τα πρόσφατα γεγονότα. Επίσης τον ενημέρωσα ότι θα θέσω θέμα για τα γεγονότα που συνέβησαν στις Σκουριές και τον ρόλο του Δήμου. Όσο για τα επείγοντα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν την λειτουργία του Δήμου, πρότεινα να ληφθούν αποφάσεις μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο. Προτίμησαν να μην αναβάλλουν την συνεδρίαση και αυτή να διεξαχθεί με προστασία των ΜΑΤ. Ζήτησα κατά την συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και μου αφαίρεσαν και το δικαίωμα πρότασης.

Η αντίδραση μας να αποχωρήσουμε από την συνεδρίαση, ήταν η μόνη δυνατή ενέργεια, για να διασφαλίσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια μας και να μην αποδεχτούμε τον ρόλο που επιφυλάσσει η πλειοψηφία για μας, δηλαδή του ακροατή των “επιτευγμάτων” της Δημοτικής Αρχής και των αλληλοβραβεύσεων για τα πρωτοφανή, μοναδικά και καινοτόμα κατορθώματα τους.

ΔΕΝ προκάλεσε την αγανάκτηση του κόσμου, η παρουσία των ΜΑΤ στο Δημοτικό Συμβούλιο. ΔΕΝ προκάλεσε την οργή του κόσμου, η άρνηση συζήτησης του θέματος των επεισοδίων στις Σκουριές. ΔΕΝ προκάλεσε, η παρουσία στο μπαλκόνι δημοτικών συμβούλων και διαφόρων τύπων που χλεύαζαν τους διαμαρτυρομένους συγκεντρωμένους έξω από το Δημαρχείο, γιατί πίστευαν ότι τους προστάτευαν τα ΜΑΤ, ΑΛΛΑ κατά την γνώμη τους, όλα τα προκάλεσε η δική μας στάση, που καταγγείλαμε τα γεγονότα και αποχωρήσαμε. Βολεύει βέβαια, όλους αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά την στήριξη των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας, να χαρακτηρίζουν ως αιτία των διαμαρτυριών μια στείρα και συνηθισμένη αντιπολιτευτική τακτική ή έναν τοπικιστικό πατριωτισμό, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την πραγματικότητα, που είναι η αντίρρηση των κατοίκων να θυσιάσουν το νερό που πίνουν, τον αέρα που αναπνέουν, τις δουλειές τους για μια επένδυση που θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες πληγές στο περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής.

Και συνεχίζουν να προκαλούν, ΚΑΛΟΥΝ το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στην Αρναία, να καταδικάσει τα επεισόδια που έγιναν στο Δημαρχείο και όχι τα γεγονότα που προηγήθηκαν και τα προκάλεσαν .

Και συνεχίζουν να προκαλούν, ΚΑΛΟΥΝ το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε στην Αρναία, να αποφασίσει να μην γίνονται συνεδριάσεις στην έδρα του Δήμου στην Ιερισσό.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θέλουν η Δημοτική Αρχή, να είναι όλων των Δημοτών, ΕΠΕΙΔΗεπέλεξαν η Δημοτική Αρχή, να είναι μόνο αυτών που συμφωνούν στις επιλογές τους.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΕΜΕΙΣ δεν νομιμοποιούμε με την συμμετοχή μας στα όργανα του Δήμου καμία ενέργεια και απόφαση τους, γιατί δεν δεχόμαστε τον διακοσμητικό ρόλο τον οποίο θέλουν να επιβάλλουν για εμας, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της μεγάλης τεχνητής αριθμητικής πλειοψηφίας που δίνει ο Νόμος. Την μεγάλη τεχνητή πλειοψηφία των 3/5 στο Δημοτικό Συμβούλιο την δίνει ο Νόμος ανεξάρτητα του ποσοστού που κερδίζει τις εκλογές στον πρώτο συνδυασμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας του Δήμου. Δεν την δίνει ο Νόμος στον πρώτο συνδυασμό για να την χρησιμοποιεί προκειμένου να φιμώνει την άποψη της μειοψηφίας, ούτε για να αναπτύσσονται αυτοκρατορικές συμπεριφορές, ούτε για να επιβάλλονται δυσβάστακτες αυξήσεις στα τέλη σε περίοδο οικονομικής κρίσης και δραματικής μείωσης των εισοδημάτων.

Προτείνουμε την ειρηνική αντίδραση των κατοίκων, που αισθάνονται ανεπιθύμητοι από την Δημοτική Αρχή. Όλων όσων έχουν διαφορετική άποψη και τους αφαιρείται το δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Όλων όσων θεωρούν ατεκμηρίωτη και μη ανταποδοτική την αύξηση των δημοτικών τελών, ΝΑ ΜΗΝ πληρώσουν τα υπερτιμημένα δημοτικά τέλη μέχρι η πλειοψηφία του Δήμου μάθει να συζητά και να μην διχάζει την κοινωνία με την συμπεριφορά και την στάση της.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. Τα λεφτά που πήρες απο την εταιρία την προηγούμενη τετραετία αλλά και τα γεύματα που έκανες με τους διευθυντές της εταιρίας γιατί δεν τα λες στο λαό της Ιερισσου?

    ΠΡΟΔΟΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ...... ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.