Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σημαντική επισήμανση για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής κάνει με σχόλιο του σε άρθρο εφημερίδας ο Επίτιμος καθηγητής Γεωλογίας Washington State University, Στέφανος Βερτόπουλος

Σημειώνει λοιπόν με σχόλιό του τα εξής: 


"Δε γνωρίζω το συγκεκριμένο ζήτημα και συνεπώς δε δικαιούμαι να έχω άποψη. Θα σημειώσω όμως ότι η εταιρεία εκμετάλλευσης που αναφέρεται έχει κατάπτυστο παρελθόν και η λειτουργία της σε άλλες περιοχές έχει αξιολογηθεί με μελέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ολέθρια για τον τοπικό πληθυσμό.
Άλλες Βαλκανικές χώρες στις οποίες η εταιρεία στο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στο πρόσφατο παρελθόν απέρριψαν συνοπτικά τις σχετικές αιτήσεις όταν διερεύνησαν την προϊστορία της. Αντιλαμβάνομαι τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα γενικά και ιδιαίτερα η ορεινή Χαλκιδική, αλλά η υποθήκευση του μέλλοντος, του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της περιοχής δε θα πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμα. Το χαμηλό μεροκάματο που θα καταβάλλεται στους τοπικούς εργαζομένους δεν αντισταθμίζει ούτε τον κόπο τους ούτε την επικείμενη καταστροφή της περιοχής. Μην ξεπουλάτε τη γη σας για ένα κομμάτι ψωμί. Μην ξεπουλάτε το μέλλον των παιδιών σας.



Ευχαριστώ για την προσοχή σας."

Στέφανος Βερτόπουλος
Επίτιμος καθηγητής Γεωλογίας Washington State University, ΗΠΑ

1 σχόλιο:

  1. πράγματι ζούμε δύσκολες στιγμές και χρόνο οπού ένας παλαβός και πλήρως ανισόρροπος σήμερα δήμαρχος χθες τέως Υφυπουργός Ελληνικής Δημοκρατίας, σήμερα επικεφαλής 400 μισθοφόρων ,απελπισμένων στην φτωχιά και ανέχεια που τους επέβαλε με τις απόφασεις του, εργατών προωθεί εμφυλιακή σύγκρουση σε μια περιοχή γενέτειρα του ..για να αποδείξει και να επιβεβαίωσει την χρηματιστηριακή αξία της επιλογής του .
    Απέναντι του μια ομάδα 40 ατόμων που παλεύουν για να κρατήσουν την πραγματική οικονομική αξία της περιοχής ύψους 20 δις Ευρώ.
    Πράγματι είναι στα καλά του και οι υποστηριχτές αυτών των διεργασιών και συγκρούσεων και φαντάζουν ότι κέρδισε ποτέ η “τρέλα” ,βαρβαρότητα, ανηθικότητα κλπ με την λογική!!!! και πραγματική Αξία !! .
    Διαβάστε λίγο Αριστοτέλη ,Κ.Μαρξ Κοπερνικο, Α.Σμιθ ,Ο. Λαγγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.