Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το κουτί της ΠαντόραςΕίναι το εκατομμύριο του Κούβελου ή της Ντόρας; Και αν είναι του Κούβελου πήγε για αγορά καραβιού ή για τις δύσκολες μέρες που έρχονται; Να προσθέσω και το ερώτημα γιατί δεν αγοράστηκε τότε το καράβι και πολλά ακόμη ερωτήματα που θα ακουστούν. Ποιό το συμπέρασμα;

Για να θυμηθώ και τη σχέση του κυρίου Κούβελου με τα άλογα,το συμπέρασμα είναι πως η πολιτική στην Ελλάδα εμφανίζεται να καλπάζει σαν άτι, αλλά δεν είναι παρά μια γαιδουροδρομία,πράγμα που μας αναγκάζει συχνά να μιλάμε περί όνου σκιάς.

Ποιός ξέρει αλήθεια περισσότερο την πολιτική στην Ελάδα από τους πολιτικούς;Κανένας.Μόνο αυτοί ξέρουν και την υποκρισία τους και το αβέβαιο μέλλον και το πόσο «ικανοί» είναι. Λογικό λοιπόν και χρήματα να έχουν βγάλει έξω και για την χρεοκοπία να είναι έτοιμοι και για το αντίθετο να μιλάνε.Ας σταματήσουμε να μιλάμε για το αυτονόητο σαν να μιλάμε για την καταστροφή του Αμαζονίου και για τους πολιτικούς όλο έκπληξη σαν να ανοίγουμε δώρα που οι ίδιοι αγοράσαμε κάτω από Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το θέμα δεν είναι η Ντόρα,όχι γιατί την πιστεύω,αλλά γιατί η Ντόρα είναι μία από αυτούς που μας κυβερνούν.Και είναι μάλλον λογικό να κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι,πάντα με την προσωπική μας άδεια.Βλέπετε από την Μεταπολίτευση και μετά θεωρούμε πως οι εκλογές στην Ελλάδα,αυτές που αναδεικνύουν τρεις οικογένειες στην εξουσία, είναι η ίδια η Δημοκρατία. Και πως η πολιτική υπεργολαβία που παραχωρήσαμε ,η κορωνίδα της λαικής ετυμηγορίας.

Το θέμα λοιπόν,για να επανέλθω,δεν είναι το εκατομμύριο της Ντόρας αλλά πολύ πιο μεγάλο.Είναι πως στην ελληνική Βουλή υπάρχουν μερικές δεκάδες εκατομμυριούχοι βουλευτές (κινητή και ακίνητη περιουσία).Πως όταν μπήκαν στην πολιτική, -επειδή είμαστε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας-,όχι μόνο ικανοποιούσαν το δόγμα Κατσιφάρα ότι δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους,αλλά δεν είχαν και δεύτερο παντελόνι. Ότι δεν έγινε κανένας έλεγχος στα περιουσιακά τους στοιχεία,αλλά μόνο μια υποκριτική υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες, η οποία δεν ελέγχθηκε ποτέ.Ακόμη και όταν αναγκάστηκαν να την ανεβάσουν σύμφωνα με το νόμο στο site της Βουλής, το έκαναν για μερικές μόνο μέρες (αλήθεια τι φοβήθηκαν μήπως αρχίσουν και γίνονται συγκρίσεις;)

Το κυριότερο είναι πως αυτοί οι εκατομμυριούχοι, με πρώτο και κύριο τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλο,( 3 εκατομμύρια σε καταθέσεις και ακίνητη περιουσία) αποφασίζουν πώς θα γίνουν οι υπόλοιποι φτωχοί, αλλά ποτέ οι ίδιοι

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα είναι πως όταν τους ρωτήσει κάποιος για τα περιουσιακά τους στοιχεία,απαντούν πως προέρχονται από προίκες. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο σημείο του πλανήτη με τόσους αναπάγγελτους πολιτικούς πλην όμως πλούσιους και «προικισμένους»

Ακόμη και αν ανοίγει λοιπόν το Κουτί της Παντόρας,το πρόβλημα είναι πως διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο.Και μετά έρχεται και ο Βενιζέλος και μας φορολογεί ως χορτάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.