Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Νέοι Ελληνες ελαιοπαραγωγοί «κατακτούν» τον κόσμο!

Από chalkidiki-go

Οι «Χρυσές» ελιές της οικογένειας Σταυριανάκη! Μετά το 2πλό χρυσό βραβείο που κέρδισε για το αγουρέλαιο της Astraea και το χρυσό για τις μαύρες μαριναρισμένες στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Great Taste Awards 2011» ...παραδοσιακή επιχείρηση με βάση της το νησί της Σαμοθράκης ετοιμάζεται να αρχίσει εξαγωγές και σε Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Astraea είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με βάση της το νησί της Σαμοθράκης, το χώμα του οποίου ενδείκνυται για καλλιέργεια ελαιόδεντρων. Αποτελεί δημιούργημα 2 αδερφών του Γιώργου Σταυριανάκη (βιολόγος) και του Κώστα (περιβαλλοντολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικολογία).

Τα αδέρφια Σταυριανάκη ξεκίνησαν να καλλιεργούν τα ελαιόδεντρα της ποικιλίας Αδραμυτινή στα οικογενειακά κτήματα στην περιοχή Κοιτάδα στη νότια Σαμοθράκη, τα οποία είναι ενεργά τα τελευταία 70 χρόνια.


Η Astraea παράγει 3 διαφορετικά ελαιόλαδα:

  • το Single Estate εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αποκλειστικά από τις ελιές των κτημάτων της Κοιτάδας(με 0,1 οξύτητα), 
  • το αγουρέλαιο (με οξύτητα 0,2), 
  • το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (με οξύτητα μέχρι 0,7). 
Επίσης, η εταιρεία εμφιαλώνει 3 τύπους ελιάς:
  •  πράσινες ελιές, 
  •  θρούμπες, 
  •  μαύρες μαριναρισμένες. 
Σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων,Αναστασία Σταυριανάκη «στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή μικρών ποσοτήτων με διαδικασίες απόλυτα ελεγχόμενες ώστε να διατηρείται η υψηλή ποιότητα κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλές τιμές. Έχουμε αποφασίσει να έχουμε μόνο premium προϊόντα. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικό ελαιόλαδο για αυτό τον λόγο για να βγει η Astraea στο εξωτερικό πρέπει να κάνει τη διαφορά, να έχει εξαιρετική ποιότητα».

Προϊόντα της εταιρείας μπορεί να προμηθευτεί κανείς στην Ελλάδα, σε delicatessen στην Σαμοθράκη και στην Θεσσαλονίκη, ενώ στο εξωτερικό σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Μονακό. Αυτή την περίοδο η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές για εξαγωγές στη Φινλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.