Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Το project της "πατάτας" πέτυχε. Γιατί όχι και στα υπόλοιπα;


Όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον την Εθελοντική Δράση Πιερίας να διοργανώνει το εξυπνότερο project, ενάντια στην κρίση. Η οργάνωση, η τρέλα και η δυναμική της ομάδας αυτής, έδειξε τα δόντια των ¨παραγωγών ¨ στους ¨ μεγαλεμπόρους ¨. 


Τελικά διαπιστώσαμε πως η δύναμη που ασκούν οι μεγαλοκαρχαρίες αντλείτε από εμάς τους ίδιους τους καταναλωτές. Τι συμβαίνει όμως όταν εμείς οι ίδιοι του γυρίζουμε την πλάτη; Το αποτέλεσμα θα φανεί άμεσα τις επόμενες ημέρες, όταν όλοι οι Κατερινιώτες θα έχουν προμηθευτεί πατάτες με 25 λεπτά το κιλό, ενώ στο Σούπερ Μάρκετ πωλείτε με 75λεπτά το κιλό. 

Βάζουμε ένα στοιχηματάκι, πως και στο Σούπερ Μάρκετ η τιμή θα πάρει την κατηφόρα;;; 

Για σκεφτείτε όμως τι θα γινόταν αν το ίδιο το project  έτρεχε και στα υπόλοιπα τα προϊόντα και όχι μόνο στην Κατερίνη, αλλά και στην υπόλοιπα Ελλάδα;

Είναι πολύ σημαντικό να οργανωθούμε και να ερθούμε σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς. Όταν αγοράζουμε τα προϊόντα μας απευθείας, τότε κερδίζουμε διπλά. Ψωνίζουμε σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ παράλληλα βοηθάμε την αγροτική οικονομία της χώρας μας να κινηθεί. Ο αγρότης αναθαρρεί, γίνετε βιώσιμη η επιχείρηση του, πουλάει σε καλύτερη τιμή για τον ίδιο, ενώ σίγουρα θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή του, αφού η αύξηση της παραγωγής και η ζήτηση θα αυξηθούν. Παράλληλα δίνουμε το έναυσμα και σε νέους από όλη την χώρα, να επιστρέψουν στα χωριά τους και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή Τομέα της οικονομίας μας. 

Η Ελληνική αγορά έχει τεράστιες δυνατότητες, αν αντιληφθεί κανείς πως το 70% των προϊόντων διαβίωσης εισάγονται από τρίτες χώρες. Γιατί λοιπόν να ενισχύουμε τον Τούρκο, Αιγύπτιο, Γερμανό και οποιοδήποτε άλλον παραγωγό και όχι τον παραγωγό από την περιοχή μας, το Νευροκόπι, την Χαλκιδική, την Καλαμάτα, την Κρήτη και οποιοδήποτε άλλο Έλληνα παράγει εντός της χώρας μας; 

Στηρίζουμε Έλληνες παραγωγούς, στηρίζουμε τα παιδιά μας, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και βοηθούμε την χώρα μας να ορθοποδήσει.

Παράλληλα μποϊκοτάρουμε όλα τα ξένα προϊόντα και ψωνίζουμε τα αντίστοιχα Ελληνικά. Μπορούμε να τα  αναγνωρίσουμε  από το barcode Που έχουν. Όλα τα Ελληνικά ξεκινάνε με 520 κωδικό.


Εμείς λοιπόν σαν Ενεργοί Πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Αρναίας, συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας και επιφυλασσόμαστε για ανάλογες δράσεις και στην περιοχή μας αν δεν περάσει το μήνυμα στους εμπόρους. Είμαστε αλληλέγγυοι στον Έλληνα αγρότη και όλοι μαζί δίνουμε το σύνθημα για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και της πτώσης των τιμών. 

Καλύτερα να αρχίσει να πεινάει ο κάθε μεγάλο καρχαρίας έμπορος παρά ο κάθε Έλληνας παραγωγός και καταναλωτής.Υ.Γ: Δείτε το βίντεο από την παράδοση του προϊόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.