Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

O ειδικός επί των μεταλλείων Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη αποφάνθηκε: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ!

Από antigoldgreece



Στις 6 Φεβρουαρίου κλιμάκιο Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Κιλκίς επισκέφθηκαν την περιοχή των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα από τον ειδικό για θέματα μεταλλείων Αντιδήμαρχο εκ Στρατωνίου κ. Κώστα ΚατσαβαβάκηΑπολαύστε τον στο βίντεο να μιλάει στους Κιλκισιώτες συναδέλφους του για τις ανοικτές εξορύξεις!


- ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗΣ: Εαν ήταν όλες οι εξορύξεις επιφανειακές, εσείς προσωπικά τι θα μας λέγατε;
- ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ: Δεν θα ήταν ότι καλύτερο… Σε τι βάθος είναι;
-ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗΣ: Μέχρι 300 μέτρα.
- ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ: Δεν μπορεί να γίνει επιφανειακή μέχρι τα 300 μέτρα.Δεν μπορεί να είναι επιφανειακή. Δεν μπορεί να το δουλέψει επιφανειακά. Τι, θ’ανοίξει τάφρο 300 μέτρα; Εαν είναι σε βάθος 300 μέτρων είναι υπόγειο, δεν μπορεί να το πάρει επιφανειακά.
Και να σας πω και κάτι άλλο τελευταίο: Να αποφύγετε την επιφανειακή. Εμείς προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε το επιφανειακό και καταφέραμε, επειδή δεν γίνεται αλλιώς, ένα μέρος πολύ μικρό να είναι στην επιφάνεια και το υπόλοιπο υπόγειο.
grasberg













Νέα δεδομένα στην επιστήμη της μεταλλειολογίας! Είναι λοιπόν η ιδέα μας ότι τα μεγάλα μεταλλεία του είδους στον κόσμο φτάνουν ήδη τα 900 μέτρα βάθος και συνεχίζουν (πηγή). Το πηγάδι που βλέπετε αριστερά μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτω από 300 μ. Αφού ο Κατσαβαβάκης λέει ότι δεν γίνεται!
Είναι επίσης ιδέα μας ότι για τις δικές μας Σκουριές το βάθος της επιφανειακής εξόρυξης μειώθηκε στη ΜΠΕ στα 200 μέτρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, ενώ η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ μιλούσε για 300-400 μέτρα (ΠΠΕ σελ. 6-37). Και εκεί θα φτάσει τελικά αφού η επιφανειακή εξόρυξη είναι 5 φορές φτηνότερη από την υπόγεια. Η εξέλιξη αυτή προαναγγέλθηκε ήδη με την ανακοίνωση της εταιρείας της 15ης Ιουλίου 2011που αναφέρει ότι “η εγκεκριμένη ΜΠΕ επιτρέπει τη δημιουργία μεγαλύτερου πηγαδιού” από αυτό που υποτίθεται ότι εγκρίθηκε. Αλλά τι λέμε, ο μέγας Κατσαβαβάκης λέει ότι αυτά είναι παραμύθια!
Η ανωτέρω ανάλυση περι ανωτάτου βάθους επιφανειακής εξόρυξης από τον ειδήμονα του θέματος πρώην λιμενικό θεωρούμε ότι πρέπει να εισαχθεί στη διδακτέα ύλη της σχολής μεταλλειολόγων του ΕΜΠ.  Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναμένει με  ενδιαφέρον και τη σχετική δημοσίευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.