Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Γιγάντιο iPad, ή iTV;


Στα εργαστήρια της καναδικής εταιρείας Rogers & Bell βρίσκεται η πολυαναμενόμενη τηλεόραση της Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα της καναδικής εφημερίδας Globe & Mail

Μύθος ή διαρρέουσα αλήθεια;

Το άρθρο στηρίζεται σε ανώνυμες δηλώσεις, κατά τις οποίες η υπέρλεπτη iTV θα είναι εξοπλισμένη με δυνατότητα αναγνώρισης και εκτέλεσης φωνητικών εντολών τύπου Siri αλλά και με πρωτότυπες εφαρμογές, παρόμοιες με εκείνες του iPad.
Ακόμα, ο «έξυπνος» τηλεοπτικός δέκτης θα είναι σε θέση να «διαβάζει» τις σωματικές κινήσεις του χρήστη, ώστε εκείνος να μπορεί να χειρίζεται εφαρμογές ή να γράφει σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο από τη βολή του καναπέ του.
Φήμες κάνουν λόγο για άμεση κυκλοφορία της iTV στην αγορά μέσα στο 2012.
Λεπτομέρειες γύρω από τις «υπερφυσικές» δυνάμεις της τηλεόρασης είχαν διαρρεύσει και από 
δημοσκόπηση της αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών Best Buy η οποία, πριν από λίγο καιρό, ζητούσε την άποψη των καταναλωτών γύρω από το ενδεχόμενο κυκλοφορίας μιας ολοκαίνουργιας HDTV που θα είχε ως σήμα το... φαγωμένο μηλαράκι.
Το ερωτηματολόγιο σύντομα προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού ακριβώς επειδή αναφερόταν στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του υποτιθέμενου μοντέλου. Αναλυτικά μιλούσε για μια τηλεόραση 42 ιντσών με ανάλυση 1080p, ικανή να «τρέχει» εφαρμογές όπως π.χ. τα φημισμένα Angry Birds κ.ά., η τιμή της οποίας υπολογιζόταν γύρω στα 1.499 δολάρια (δηλαδή περίπου 1.130 ευρώ).


Πίσω από την πολυσυζητημένη δημοσκόπηση με σλόγκαν «η Apple επιτέλους επανεφευρίσκει τις δυνατότητες της τηλεόρασης», βρισκόταν η νορβηγική εταιρεία έρευνας αγοράς Confirmit.
Σύμφωνα με αυτήν η iTV θα διαθέτει:

Οθόνη LED 42 ιντσών
Ενσωματωμένο λειτουργικό της Apple (iOS) το οποίο εντοπίζεται ήδη στη συσκευή Apple TV και επιτρέπει στον χρήστη να αγοράζει και να απολαμβάνει άμεσα online (stream) ταινίες και άλλες μορφές ψυχαγωγίας
Δυνατότητα «κατεβάσματος» εφαρμογών μέσω App Store και χρήσης τους
Δυνατότητα σύνδεσης με το iCloud - στο οποίο βρίσκονται αποθηκευμένες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και μουσικά κομμάτια που είχαν αγορασθεί μέσω iTunes - για την αναπαραγωγή τους στον δέκτη
Δυνατότητα χρήσης του iPhone ή του iPad ως τηλεχειριστήριο, με το οποίο κανείς θα μπορεί να κάνει τα πάντα: από το να χειρίζεται την τηλεόρασή του, μέχρι να αγοράζει εκπομπές και να ανταλλάσσει περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών της Apple, με τη βοήθεια του iCloud
Ενσωματωμένη δυνατότητα εγκατάστασης κάμερας και μικροφώνου για επικοινωνία μέσω Skype
Εκτός από το iTunes, ο χρήστης θα μπορεί να απολαύσει online το ψυχαγωγικό περιεχόμενο και άλλων φημισμένων ιστοσελίδων, όπως π.χ. τα Netflix, YouTube, flickr κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.