Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

«Πράσινη εφαρμογή» ενημερώνει για την κατανάλωση ενέργειας

«Πράσινη εφαρμογή» ενημερώνει για την κατανάλωση ενέργειας

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις συχνά σπαταλούν μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας επειδή δεν γνωρίζουν ποιες συσκευές είναι περισσότερο ενεργοβόρες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση μέσω του προγράμματος «Digital Environment Home Energy Management System» (DEHEMS), το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βουλγαρία, αποδεικνύοντας ότι όταν οι καταναλωτές είναι ενημερωμένοι, αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και μειώνουν τη χρήση ενέργειας κατά 8%.

Το σύστημα DEHEMS παρέχει πληροφορίες στους καταναλωτές ανά έξι δευτερόλεπτα μέσω ψηφιακής παρουσίασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεόρασης, κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού υπολογιστή, ή κοινωνικών δικτύων.

Μέχρι στιγμής δυο εμπορικά προϊόντα που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας διατίθενται στην αγορά.

Το πρώτο είναι το «Energyhive». Πρόκειται για ένα δίκτυο που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να ενημερώνονται ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο για την οικιακή ενεργειακή κατανάλωση.

Το δεύτερο είναι το «Greenica», το οποίο παρέχει ειδικά προϊόντα σε σχολεία, σπίτια και μικρές επιχειρήσεις.

Χάρη στη συνεργασία της Hildebrand με την ΙΒΜ, το σύστημα DEHEMS σύντομα θα διατεθεί σε επιχειρήσεις στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.