Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Σοβαρές ζημιές υπέστη το λιμάνι της Ιερισσού
Σοβαρές ζημιές υπέστη το λιμάνι της Ιερισσού από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Την περιοχή επισκέφθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής ΜακεδονίαςΑπόστολος Πάνας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αριστοτέλη Κώστα Κατσαβαβάκη.

Το τοιχίο του λιμανιού κατέρρευσε διότι σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν θωρακίστηκε με ογκόλιθους από την πλευρά της θάλασσας ο προσήνεμος μόλος και πλέον η θάλασσα μπαίνει από την ανατολική πλευρά του ακρομολίου κάτω από το κύριο μέρος του λιμενοβραχίονα.

Ο κ.Πάνας σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν τα έργα της Χαλκιδικής πέφτουν σα τραπουλόχαρτα και οι ευθύνες είναι μεγάλες. «Δεν μπορεί σε μια εποχή που προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα για νέα έργα να πρέπει να βρούμε πόρους για να διορθώνουμε καταστροφές. Η διοίκηση της Περιφέρειας έχει την ευθύνη να αποκαταστήσει άμεσα το έργο» είπε ο κ.Πάνας.

Αλιείς της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση και έκαναν λόγο για αδιαφορία των υπευθύνων, καθώς οι ίδιοι είχαν επισημάνει τα τεχνικά προβλήματα και ζητούσαν να γίνουν βελτιώσεις στην κατασκευή του. «Από τότε που έγινε φωνάζαμε να ρίξουν πέτρα για να σταματά η θάλασσα πιο πέρα» λένε οι ψαράδες της Ιερισσού.

Το κεντρικό λιμάνι του δήμου Αριστοτέλη, απ’ όπου εξυπηρετείται και η συγκοινωνία για το Άγιο Όρος είναι πλέον κατεστραμμένο. Δήμος, φορείς και αλιείς ζητούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασής του.


της Μαρίας Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.