Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Άξεστος εκβιαστής" ο Α.Τσίπρας για τους Γερμανούς

Από DefenceNet


Η Γερμανία έχει στοχοποιήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική απειλή για την υλοποίηση των σχεδίων της στην Ελλάδα.

Η δεύτερη μεγάλη επίθεση σε βάρος του από τα γνωστά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα του των γερμανικών ΜΜΕ ήρθε από το Der Spiegel μετά το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας Bild που ανέφερε ότι ο «μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».

Αυτή τη φορά το περιοδικό Der Spiegel κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι σκέφτεται σαν «ένας άξεστος, εκβιαστής» καθώς - όπως λέει - ο Τσίπρας θέλει να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποτελέσει ένα συστημικό πρόβλημα για την Ευρώπη.

«Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι θα καταβληθούν τα δισεκατομμύρια από τα πακέτα στήριξης και ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη, φοβούμενη τον κίνδυνο μετάδοσης που θα προέλθει από μια ελληνική χρεοκοπία, θα αναβάλει τα χρέη στην Ελλάδα ή ίσως τους τα διαγράψει» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.

Ο αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού σημειώνει ότι «ο Α. Τσίπρας δεν έχει να προσφέρει πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις» και τον χαρακτηρίζει «πεισματάρη, χωρίς πρόταση για έξοδο από τη κρίση».

Το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα παραπαίει στην Αριστερά λόγω της αυστηρής λιτότητας» αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις, που παρουσιάζουν άνοδο της Αριστεράς στην Ελλάδα λέγοντας πως εάν θεωρητικά ενωθούν τα κόμματα της Αριστεράς μπορούν να καταγράψουν στις εκλογές ποσοστό έως 42,5 %, πράγμα που κάνει δυνατό τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς καν την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης σημειώνεται η πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς και ότι το πολιτικό κλίμα παραμένει ρευστό.

Mόνο και μόνο ότι του επιτίθενται οι Γερμανοί ο Α.Τσίπρας γίνεται συμπαθής, αλλά σίγουρα η επίθεση δεν είναι τυχαία. Γνωρίζουν ότι αυτά που λέει έχουν βάση, γνωρίζει ότι αν εφαρμοστούν θα "πονέσουν πολύ περισσότερο την Γερμανία και τους δανειστές παρά την Ελλάδα" και αυτό το "άξεστος εκβιαστής" μόνο ως έπαινος ακούγεται για κάποιον που αγωνίζεται για την χώρα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.