Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Με πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ κλείνει οριστικά ο φάκελος «μίζες Siemens»

Με πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ κλείνει οριστικά ο φάκελος «μίζες Siemens»

Κλείνει οριστικά μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο φάκελος της Siemens με την καταβολή του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ από την γερμανική πολυεθνική εταιρεία προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση αυτή που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια όταν αποκαλύφθηκε ο ρόλος του Μιχάλη Χριστοφοράκου ως επικεφαλής της Siemens Ελλάς στο λάδωμα Ελλήνων πολιτικών προκειμένου να αναλαμβάνει την εκτέλεση μεγάλων κρατικών συμβάσεων είχε ως αποτέλεσμα εκτός των πολιτικών παρενεργειών και το πάγωμα όλων των διαγωνισμών προμηθειών στις οποίες υπήρχε εμπλοκή της πολυεθνικής.

Έτσι, είχαν μπλοκαριστεί μια σειρά έργων όπως η επέκταση του Μετρό, η συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών και άλλα όπου απαιτείτο η υψηλή τεχνολογία την οποία κατείχε ο πολυεθνικός κολοσσός.

Μετά τη συμφωνία όλα ξεπαγώνουν και η Siemens θα έχει και πάλι το δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς πάντα υπό τον όρο ότι οι ενέργειές της θα είναι πλέον σύννομες.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις για την καταβολή προστίμου από τη γερμανική πλευρά διεξάγονται εδώ και πολλούς μήνες και ότι ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ κατά τη διάρκεια της τελευταίας του επίσκεψης στη χώρα μας είχε ζητήσει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να ξεμπλοκαριστούν τα έργα αυτά.

Η ελληνική κυβέρνηση και το γερμανικό Δημόσιο συζητούσαν μεθοδικά και ο τελικός συμβιβασμός της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο επετεύχθη στα 100 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.