Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μια ιδέα απλή που έγινε κερδοφόρα



Μια επιχειρηματική ιδέα, που για την υλοποίησή της απαιτήθηκε κεφάλαιο ύψους 27.000 ευρώ, αποδίδει σήμερα -παρά την κρίση- μηνιαίο τζίρο, που φτάνει και τις 8.000 ευρώ. Η εταιρεία By nature στήθηκε το 2008 στη Λάρισα, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις δυνατότητες του Internet και πλέον έχει πελάτες και στις... ΗΠΑ. Η απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου έγινε μέσα σε 12 μήνες και ήδη ο κ. Βασίλης Δήμτσας, ένας νέος επιχειρηματίας από τη Λάρισα, έχει ανοίξει 6 ίδια καταστήματα πανελλαδικά.

Η ιδέα ήταν απλή. Ενα κατάστημα που απευθύνεται στη γυναίκα-μητέρα, στο οποίο θα μπορούσε να βρει φυσικά καλλυντικά προσωπικής υγιεινής και ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια.

Η ζήτηση ήταν μεγάλη και κυρίως «ξεπέρασε» τα σύνορα της Λάρισας. Στήθηκε λοιπόν σύντομα ένα δίκτυο 6 καταστημάτων.

Το βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης ιδέας ήταν ότι αξιοποίησε τις δυνατότητες του Διαδικτύου και των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Και όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Βασίλης Δήμτσας για τις ευκαιρίες που προσφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο στον σύγχρονο επιχειρηματία: όποιος εν έτει 2011 βρίσκεται εκτός Internet, βρίσκεται «εκτός χάρτη».

Ιστοσελίδα

Παραδέχεται ότι η ιστοσελίδα της εταιρείας (www.bynature.gr) έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αύξηση των πωλήσεων. «Μας φέρνει πιο κοντά σε αγοραστές από διάφορα σημεία του πλανήτη. Η αγορά των ΗΠΑ με έχει εκπλήξει ευχάριστα, καθώς η ανταπόκριση και οι παραγγελίες έχουν συνεχώς αυξητική τάση», λέει και συνεχίζει: Επίσης η ιστοσελίδα μας δίνει την ευκαιρία σε όσους Ελληνες δεν έχουν κοντά τους κατάστημα By Nature, να προμηθεύονται τα προϊόντα μας ακόμη και με απλή αντικαταβολή, και τα αποτελέσματα στις πωλήσεις είναι πολύ σημαντικά.


Κυρίως όμως η συνεισφορά της ιστοσελίδας είναι ανεκτίμητη στην ανάπτυξη του ονόματος της By Nature, πράγμα που δεν μετριέται σε χρήματα και η υπεραξία που μας δίνει είναι πολύ σημαντικότερη από τα οικονομικά αποτελέσματα. Οποιος βρίσκεται σήμερα εκτός Internet βρίσκεται «εκτός χάρτη».

Εκτός όμως από το Διαδίκτυο τα άλλα δύο σημεία που «κέρδισε» η επιχειρηματική ιδέα του κ. Βασίλη Δήμτσα ήταν: Ανταγωνιστικές τιμές, οικολογικά πιστοποιημένο προϊόν.

Συγκεκριμένα η By Nature είναι η μοναδική αδειοδοτημένη εταιρεία στην Ελλάδα με Πιστοποίηση Εταιρείας Λιανικής Πώλησης Καλλυντικών απαλλαγμένων από πειράματα σε ζώα από τον αρμόδιο Παγκόσμιο Οργανισμό. Σ' αυτό ήρθε να προστεθεί και η καλή σχέση ποιότητας-τιμής του προϊόντος.
Το εργαλείο του ΕΣΠΑ για υποψήφιους επενδυτές

Σήμερα όσοι ασχολούνται με το λιανεμπόριο, μπορούν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, να διευρύνουν την πελατεία τους και να αυξήσουν τους τζίρους τους, αξιοποιώντας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Πρόκειται για το πρόγραμμα «digi mobile» που έρχεται να ενισχύσει τις εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής και χονδρικής πώλησης με ποσά μέχρι και 7.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα από τις 9 Ιανουαρίου 2012.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει εμπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται, για παράδειγμα, στον χώρο ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικών και άλλων διαρκών καταναλωτικών αγαθών, ώστε να διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσα από το Διαδίκτυο.

Στόχος του προγράμματος είναι να υπάρξει διείσδυση και των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων στο νεανικό καταναλωτικό κοινό, το οποίο πραγματοποιεί μεγάλο μέρος των αγορών του μέσω του Διαδικτύου.

Στη λογική αυτή η δράση «digi mobile» έρχεται να ενισχύσει μεγάλη γκάμα εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες θέλουν να πουλάνε τα είδη τους σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών που κάνουν χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των μικρών φορητών υπολογιστών, αλλά ακόμη και να αναπτύξουν επικοινωνία που θα τους προσφέρουν ηλεκτρονικά κουπόνια ή ακόμη και ειδικές προσφορές.

Επίσης μπορούν να αναπτύξουν συστήματα on line παραγγελιών και να κάνουν ειδικές «ψηφιακές» προσφορές ανά άτομο, ανάλογα με τις ανάγκες του και τα χαρακτηριστικά του.

Προϋπόθεση για να ενταχθεί μία επιχείρηση είναι να λειτουργεί ήδη και να απασχολεί από 1 μέχρι 49 εργαζομένους. Χρήση μπορούν να κάνουν και οι αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.