Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Εξαγοράστηκε η "Ελληνική Χρυσός"

Από alterthess


Η καναδική μεταλλευτική εταιρία European Goldfields, μητρική της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», που έχει λάβει άδεια για την εξόρυξη χρυσού και άλλων μετάλλων στην περιοχή της Χαλκιδικής, εξαγοράσθηκε από την επίσης καναδική μεταλλευτική εταιρία Eldorado Gold έναντι του ποσού των 2,4 δις. δολαρίων.

Η Eldorado είχε θέσει από καιρό ως στόχο την εξαγορά της μικρότερης ανταγωνίστριας της, θέλοντας να επεκτείνει την παραγωγική της βάση στην Ελλάδα και την Τουρκία, δύο χώρες όπου δραστηριοποιείται η European Goldfields.

«Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι για αυτή την αμοιβαία επωφελή συναλλαγή. Η ενοποίηση των δραστηριοτήτων της European Goldfields με τις δικές μας, θα καταστήσει την Eldorado κυρίαρχη επιχείρηση όσον αφορά την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή του Αιγαίου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado κ. Πολ Ράιτ.


Η Eldorado έχει στην ιδιοκτησία της έξι ορυχεία διεσπαρμένα στην Ασία, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Οι δύο εταιρίες θα έχουν από κοινού μία παραγωγή περίπου 650 χιλιάδων ουγγιών χρυσού, η οποία θα αυξηθεί πάνω από τα 1,5 εκατομμύρια ουγγιές το 2015, καθώς κάποιες από τις επενδύσεις θα ωριμάζουν. Η εξαγορά, που ήταν φιλική, μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία ύψους 600 εκατ. ευρώ που είχε υπογράψει η European Goldfields με επενδυτικό ταμείο του Κατάρ τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία επρόκειτο να τεθεί προς έγκριση από τη γενική συνέλευση της εταιρίας στις 22 Δεκεμβρίου.

Η European Goldfields ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναβάλει αυτή τη γενική συνέλευση έως ότου οι μέτοχοι της και οι μέτοχοι της Eldorado αποφασίσουν για τη συγχώνευση των δύο εταιριών.

Σχόλιο Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας

Αποδεικνύεται περίτρανα πως όλο αυτό το διάστημα το θέατρο του παραλόγου πού είχε στηθεί από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός και από τα τσιράκια της στην περιοχή μας, μόνο τυχαία δεν ήταν.  Τι Σαουδάραβες φέρανε, τι θέσεις εργασίας τάξανε, τι φύκια για μεταξοτές κορδέλες προσπάθησαν να πουλήσουν, μόνο και μόνο για να αυξήσουν την αξία της μετοχής τους. Τελικά ο δήμαρχος ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ και οι παρατρεχάμενοι τους βγάλανε τίποτα, ή τζάμπα τρέχανε;

Υ.Γ: Αλήθεια τώρα πόσες θέσεις θα τάξετε στους κατοίκους της περιοχής, που άλλαξε το αφεντικό σας...???


Υ.Γ.1: Αλήθεια, τι έχει να πει ο δήμαρχος μας για την επιστολή 17 Δημάρχων της Αν. Μακεδονίας- Θράκης στον Υπουργό ΠΕΚΑ ενάντια στην επένδυση των χρυσωρυχείων στην περιοχή τους. Εκεί θα ζητήσετε ακρόαση για να καταθέσετε τις απόψεις σας περί ανάπτυξης ή δεν σας παίρνει...???


Υ.Γ.2: Τελικά αυτοί που πάλι θα την πατήσουν είναι όλοι αυτοί που περιμένουν για μια θέση εργασίας. Καιρός είναι να καταλάβουν ότι χρησιμοποιούνται για να κερδίσουν κάποιοι άλλοι και τίποτε περισσότερο...


Καλά Χριστούγεννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.