Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Μέχρι 15 Ιανουαρίου 2012 δηλώσεις για παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία οίνων αμπελοοινικών προϊόντων



Η 15η Ιανουαρίου του 2012, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων παραγωγής επεξεργασίας και εμπορίας οίνων αμπελοοινικών προϊόντων. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική εγκύκλιος η οποία εξεδόθη από τη Δ/νση Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου – Τμήμα Οίνου, η μη υποβολή δηλώσεων επισύρει ποινές όπως η αδυναμία εμπορίας των αμπελοοινικών προϊόντων και ο αποκλεισμός από τα ειδικά μέτρα στήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος αναφέρει ότι απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης παραγωγής οι εξής:

Οι οινοποιοί που παρασκευάζουν στις εγκαταστάσεις τους ποσότητα οίνου μικρότερη από 10 εκατόλιτρα που δεν διατέθηκε ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις καταλαμβάνουν έκταση μικρότερη από 1 στρέμμα και κανένα μέρος της συγκομιδής δεν διατέθηκε ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικής οργάνωσης που διαθέτει οινοποιείο και υποβάλλει δήλωση, εφόσον παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω οινοποιείο, διατηρώντας όμως το δικαίωμα παραγωγής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.