Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η οικονομική χάρτα του Λουκά



Με την αβεβαιότητα της έκτης δόσης να πλανάται απειλητικά πάνω από την Ελλάδα το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε αργά χθες το βράδυ την οριστικοποίηση ενός οδικού χάρτη, μιας οικονομικής χάρτας σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει τα βάρη των ασθενέστερων. Η χάρτα αποτελεί εισήγηση του κ. Βενιζέλου προς τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος θέλοντας να καλλιεργήσει ένα φιλολαϊκό πρόσωπο την αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά.


Έτσι, το κυβερνητικό επιτελείο πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο μια Χάρτα με βάση την οποία θα πορευθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Νέα Χάρτα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
1) Αυξήσεις 10% στον Δημόσιο και 13,5% στον ιδιωτικό τομέα. Οι αυξήσεις θα δοθούν μεσοσταθμικά τα επόμενα 2 χρόνια.

2) Κατάργηση όλων τον αντιεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2009-2011. Δηλαδή θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και θα σταματήσει το επαίσχυντο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

3) Άτοκα δάνεια σε όλους τους πολίτες για απόκτηση πρώτης κατοικίας.

4) Κεφαλαιακή ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό στην ομάδα του Ολυμπιακού για την απόκτηση καλύτερου τερματοφύλακα.
5) Κατώτερο μισθό 5.000 ευρώ ανά οικογένεια.

6) Κατώτερη σύνταξη 3.000 ανά ζευγάρι ηλικιωμένων.

7) Δωρεάν εισιτήρια από την Εργατική Εστία για την παρακολούθηση της νέας παράστασης της Μιμής Ντενίση.

8) Αύξηση επιδόματος ανεργίας στα 1.200 ευρώ με προοπτική να σταματήσει η επιδοματική πολιτική καθώς η ανεργία θα εξαλειφθεί.

9) Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Εφ’ εξής κάθε απόλυση θα είναι παράνομη.

10) Συγκινημένος, ο νεαρός πρίγκιπας έσκυψε και φίλησε την Ωραία Κοιμωμένη στο στόμα. Εκείνη άνοιξε τα μάτια της και ξύπνησε από τον μεγάλο λήθαργο. Τα μάγια λύθηκαν και η κακιά μάγισσα έσκασε από το κακό της. Έπειτα το πριγκιπόπουλο παντρεύτηκε την ωραία κοιμωμένη -που στο μεταξύ είχε ξυπνήσει- και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.