Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ούτε “ζωγραφιστή” δεν θα δούμε την 6η δόση που θα επιστρέψει στους ίδιους

Από factorx

Στημένο παιχνίδι για την ταπείνωση της χώρας


Με 8 δις ευρώ σώζεται η Ελλάδα, μας λένε. Με την 6η δόση θα έχετε να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις και δε θα χρεοκοπήσετε.

Αυτά και άλλα πολλά μας λένε οι ξένοι σε μια προσπάθεια πίεσης και ξεκάθαρου πολιτικού εκβιασμού σε όσους αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις.

Και δεν πρόκειται για απαιτήσεις του συρμού. Η υπογραφή από τον Σαμαρά δεν είναι απλά μια κίνηση του στυλό σε ένα κομμάτι χαρτί. Στο πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ οι ξένοι βλέπουν την αντίσταση στην υποτέλεια. Αν πέσουν και τα τελευταία οχυρά αντίστασης στο μέλλον η Ελλάδα δε θα μπορεί ποτέ να διαπραγματευτεί και να κερδίσει τίποτε.

Έτσι, λοιπόν, το παιχνίδι του εκβιασμού με τα 8 δις κινείται στο πλαίσιο της οριστικής υποδούλωσης στις ορέξεις των ξένων.

Ας αναρωτηθούμε μόνο το εξής: Η 6η δόση έπρεπε να εκταμιευτεί από τις 15 Σεπτεμβρίου. Μετατέθηκε ένα μήνα μετά, πήγε μετά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ήρθε η κατραπακιά με το δημοψήφισμα, ξεκίνησαν οι διεργασίες για την κυβέρνηση και αισίως φτάσαμε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με απειλές, εκβιασμούς και επιχείρηση φόβου του ελληνικού λαού ότι δε θα πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί.

Μας λένε εδώ και μήνες ότι τα αποθεματικά τελειώνουν, ότι άδειασαν τα ταμεία και άλλα τέτοια που προκαλούν τρόμο στον απλό κόσμο που δεν γνωρίζει πολλά. Και μας λένε ότι με τα 8 δις ευρώ θα διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των μισθών και συντάξεων. Λένε ότι βρέθηκαν λεφτά και τον Δεκέμβριο δε θα υπάρξει πρόβλημα. Λένε, όμως, ότι για το δώρο και το μισθό Ιανουαρίου όλα είναι στον αέρα.

Πόσο τυχαίο είναι όμως, ότι από τον Σεπτέμβριο δεν υπήρχαν λήξεις ομολόγων και δεν χρειαζόταν η Ελλάδα να έχει λεφτά να πληρώσει, παρά μόνο μισθούς και συντάξεις;

Και φτάσαμε πλέον τώρα που θα αρχίσουν να λήγουν ομόλογα μεγάλης αξίας. Επομένως, τα 8 δις. ευρώ, αν και όποτε τα πάρουμε ουσιαστικά… δεν θα τα πάρουμε. Θα τα δώσουμε στους δανειστές μας για τις λήξεις των ομολόγων.

Από πού, λοιπόν, θα βρεθούν τα χρήματα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αν υποθέσουμε ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν και είναι άδεια τα ταμεία;

Και γιατί όλοι κόπτονται για μια υπογραφή που αξίζει, όπως λένε, 8 δις ευρώ, αν αυτά τα λεφτά δε θα τα δούμε ούτε ζωγραφιστά;

Είναι ξεκάθαρα ένα στημένο παιχνίδι με στόχο την ταπείνωση της χώρας. Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος το ανέχεται και δε βάζει τις κόκκινες γραμμές για τις οποίες γράφαμε παλαιότερα, είναι ενδεικτικό της «αποστολής» τους, όχι της φανερής για τη σωτηρία της χώρας, αλλά της «κρυφής» που επιβάλλουν οι ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.