Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αληθεύει ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ζήτησε 3.300 στρέμματα δάσους στις Σκουριές;;;

Αν αληθεύει το άρθρο από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων ότι η Ελληνικός Χρυσός ζήτησε 3000 στρέμματα στις Σκουρίες, τότε η εταιρία με τα Τσιράκια της, θα είναι οι μεγαλύτεροι υποκριτές και απατεώνες μακράν στην περιοχή μας. 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον θα τίθεται ανοιχτά και το ερώτημα της καταστροφής ολόκληρης της περιοχής και ΌΧΙ ενός μικρού κομματιού όπως λέγανε μέχρι τώρα. Γιατί δεν είναι μόνο τα 1200 παραπάνω στρέμματα σε σχέση με αυτά που γράφει η Μ.Π.Ε αλλά ο τρόπος που προσπαθούν να καλύψουν την έκταση της καταστροφής. Σήμερα ζητάνε 3000 στρέμματα, αύριο ποιος θα μας εγγυηθεί ότι δεν θα ζητήσουν άλλα 5, 15, 100 χιλιάδες στρέμματα προς αποψίλωση. Και ΌΧΙ μέσω της Μ.Π.Ε που κανονικά θα έπρεπε να περιγράφονται εντός της, αλλά δια της πλαγίου οδού για να μην φάνε το Άκυρο τους.

Καλούμε την εταιρία Ελληνικός Χρυσός να πάρει θέση, αν ισχύει κάτι τέτοιο, και τους υποστηρικτές της, Δήμαρχο Αριστοτέλη, Πολίτες Αριστοτέλη, Αναγνώστρια και Σκεπτόμενο Πολίτη τι θέση θα πάρουν σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο;

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη του θέματος. 


Διαβάστε παρακάτω το Άρθρο - Αίτηση από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.



Προς το Δασαρχείο Αρναίας Ν. Χαλκιδικής
ΑΙΤΗΣΗ
του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων που εδρεύει στην Ιερισσό Χαλκιδικής και εκπροσωπείται νόμιμα

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011
Θέμα: Χορήγηση πληροφοριών και αντιγράφων εγγράφων
Παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε αν έχει υποβληθεί στην Υπηρεσία σας αίτηση για τη χορήγηση άδειας επέμβασης σε δάση και δασικές εκτάσεις της περιοχής αρμοδιότητάς σας, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕΜΒΧ, σε συνέχεια της κοινής απόφασης 201745/26.7.2011 των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού και Τουρισμού, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων των έργων: α) Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας και β) Απομάκρυνση, Καθαρισμός και Αποκατάσταση του Χώρου Απόθεσης Παλαιών Τελμάτων Ολυμπιάδας Ν. Χαλκιδικής.
Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί τέτοια αίτηση, παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφό της μετά των συνημμένων σε αυτήν εγγράφων και λοιπών δικαιολογητικών. Επίσης, να μας χορηγήσετε αντίγραφα τυχόν αλληλογραφίας σας για το ανωτέρω θέμα είτε με άλλες υπηρεσίες είτε με την ενδιαφερόμενη εταιρεία και, τέλος, να μας χορηγήσετε αντίγραφο της τυχόν εκδοθείσας συναφώς έγκρισης επέμβασης.
Τα ανωτέρω στοιχεία ζητούμε με άμεσο έννομο συμφέρον λόγω του καταστατικού σκοπού μας, επικαλούμενοι ιδίως τη διάταξη του άρθρου 10 παρ. 3 Συντ., όπως εξειδικεύεται με το άρθρο 5 παρ. 1, 2 και 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999), καθώς επίσης και το δικαίωμα στην περιβαλλοντική πληροφόρηση που απορρέει από τη Σύμβαση Άαρχους.

Με τιμή
Ο νόμιμος εκπρόσωπος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.