Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Στήνουν σκηνικό αναβολής των εκλογών της 19ης Φεβρουαρίου

Από factorx

Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι κάποιοι στήνουν σκηνικό αναβολής των εκλογών της19ης Φεβρουαρίου. Το είπε σε συνέντευξή του εμμέσως και ο υπουργός Επικρατείας ότι δεν είναι η κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Τώρα λοιπόν αρχίζουν και διαρρέονται σενάρια ότι η τρόικα ενημέρωση τον Λ. Παπαδήμου ότι η διαδικασία υπογραφής της δανειακής σύμβασης μετατίθεται για τα τέλη Ιανουαρίου του 2012. Σύμφωνα με το protothema.gr, δεν είναι γνωστός ο λόγος της μετάθεσης της υπογραφής για το τέλος Ιανουαρίου αντί για το τέλος Δεκεμβρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.


Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του νέου πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας που θα βασίζεται στην ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ήταν η έγκριση της φόρμουλας από την Βουλή των Ελλήνων και η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των υπολοίπων 16 κρατών που συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ.

Μια πιθανή αιτία της αναβολής είναι η απαίτηση των ξένων για γραπτές εγγυήσεις σχετικά με την υλοποίηση της δανειακής σύμβασης και η σθεναρή αντίδραση του Αν. Σαμαρά.

Η ουσία, όμως, είναι ότι αν υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να αναβληθούν και οι εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, κάτι που αποτελούσε συμφωνία μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά προκειμένου να συγκροτηθεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Δεν είναι, επίσης, καθόλου τυχαίες οι τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου ότι οι εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα της διαδοχής του αλλά σε βάθος χρόνου ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζητήθηκε από τον Παπαδήμο να μην προχωρήσει σε συνέδριο ενόσω η κατάσταση είναι ρευστή.

Τα πάντα συγκλίνουν λοιπόν στο ότι υπάρχει μεθόδευση ώστε οι εκλογές να μη γίνουν την ημερομηνία που συμφωνήθηκε αλλά πολύ αργότερα, άγνωστο πότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.