Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ή εμείς ή αυτοί

Μιλάει ο Λαός – εκατοντάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών – η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για 400.000 – 500.000 κόσμο!!!

Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι είναι γεμάτοι κόσμο από νωρίς το μεσημέρι, ενώ η προσέλευση των διαδηλωτών συνεχίζεται.

Η πορεία κάλυπτε όλους τους δρόμους από το Πεδίον του Άρεως έως το Σύνταγμα.


Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Σταδίου και Πανεπιστημίου γεμάτες μέχρι την Ομόνοια.


Το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση το βλέπουμε καθημερινά, όπως και ότι κυβερνά με τη λογική του… παπατζή. Δηλαδή, αν βγει το ένα έχει καλώς, αν όχι ας βγει το άλλο. Όλα στην τύχη δηλαδή κι ότι κάτσει την ώρα που η χώρα έχει βαρέσει διάλυση.


Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα είπε χθες ο Γ. Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα. Είπε για παράδειγμα ότι αγωνίζονται, δίνουν μάχη για να είναι το κούρεμα σχετικά μικρό, αυτό σημαίνει μεγαλύτερο από το υπάρχον 21%, αλλά όχι πάνω από 50%. Και αφού όλοι ξέρουν ότι το κούρεμα θα είναι …κάπου εκεί μέσα, θα βγει μετά και θα μας πει ότι αυτός το …πέτυχε.

Θέλει επίσης να μας πείσει ότι ακόμη κι ένα haircut της τάξης του 35%-40% δεν είναι τίποτε, κοντά στο 21% είναι, οπότε… δε βαριέσαι. Να ευχαριστούμε τον Γιώργο που μας έσωσε.

Να τρελαίνεσαι δηλαδή με τη λογική του μπακάλη, όταν όλοι ξέρουμε ότι και το 21% είναι χρεοκοπία και ακόμη περισσότερο το 35% ή 50% που θα προκύψει.

Βέβαια, γεγονός είναι πως δεν ξέρει τι του γίνεται καθώς την ίδια ώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για το μεγάλο κούρεμα και το μεγαλύτερο… ξύρισμα στις τράπεζες. Προετοιμάζει το έδαφος για να βγει και να πει όταν χρεοκοπήσουμε ότι αυτές φταίνε για όλα, ότι φταίει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η παγκόσμια κρίση, ο καπιταλισμός που δεν αφήνει τους σοσιαλιστές να σώσουν τον κόσμο και άλλα τέτοια. Γι’ αυτό και η επίθεσή του από το βήμα της Κ.Ο. στις τράπεζες.

Έτσι, όμως, δε γίνεται . Χωρίς συγκροτημένη σκέψη και σχέδιο πώς θα πάει στη Σύνοδο;

Σίγουρα λοιπόν αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο.
Δεν ξέρουμε αν ο Τζιμπρίλ Σισέ θα γυρίσει στον Παναθηναϊκό.
Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, αν χρεοκοπήσει και τυπικά η χώρα.
Δεν ξέρουμε αν οι REM κάνουν, κάποια στιγμή, το reunion.
Δεν ξέρουμε αν η χώρα θα πάρει την 9η δόση.
Δεν ξέρουμε αν ο πρώην της Βίσση κυβερνήσει τελικά την Ελλάδα.
Δεν ξέρουμε αν ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει το πρωτάθλημα της Super league.
Δεν ξέρουμε αν υπάρχει ζωή σε άλλον πλανήτη.
Δεν ξέρουμε αν ο Michael Jackson είναι στ΄αλήθεια νεκρός.

Aυτό που ξέρουμε όμως σίγουρα,
είναι πως το διακύβευμα είναι ΕΝΑ και τίθεται πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ


Καλή επανάσταση..... μπας και σωθούμε!



Από Antinews, Ελληνοφρένεια και από Εμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.