Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Bαρυσήμαντο διάγγελμα του βαρυσήμαντου Αντιδημάρχου Αριστοτέλη: όποιος αντιτίθεται παρανομεί!

Από antigoldgreece


Toυ Τόλη Παπαγεωργίου
Ειδήσεις στη Χαλκιδική TV Δευτέρα 10 Οκτωβρίου: Ο αγαπητός μου Βασίλης Μοσχόπουλος, πρώην “Γεωμέτρης” στην TVX, έπειτα στην αγρανάπαυση του ”Προγράμματος Επανακατάρτισης” του Χρήστου Πάχτα που πληρώνουν από το 2004 οι Έλληνες φορολογούμενοι με 28 εκατ. ευρώ για να απολαμβάνει ο Βασίλης 800 ευρώ το μήνα και πλήρη ασφάλιση με “βαρέα και ανθυγιεινά” δουλεμένα στο καφενείο Παλαιοχωρίου και στη συνέχειαυψηλοσυνταξιούχος στα πενήντα του και Αντιδήμαρχος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.

Ο εκ δεξιών του δημάρχου Χρήστου Πάχτα σήμερα, απηύθυνε βαρυσήμαντο  Διάγγελμα  προς τους δημότες του και αυστηρές προειδοποιήσεις σε όσους δεν συμορφώνονται προς τας υποδείξεις του:
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η επένδυση της μεταλλουργίας χρυσού είναι πλέον Κοινή Υπουργική Απόφαση, που σημαίνει είναι Νόμος του Κράτους. Ως τώρα υπήρχαν δυο τάσεις, η μία που ήταν κατά της επένδυσης και η μια η οποία την υποστήριζε. Από δω και πέρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι απόφαση του Κράτους, είναι Νόμος του Κράτους και όποιος αντιτίθεται παρανομεί!
Πάντα έτρεφα εκτίμηση στη στόφα Αρχηγού που αδιαμφισβήτητα έχει ο κ. Αντιδήμαρχος. Και από το 1999 που για πρώτη φορά βρεθήκαμε, αυτός στην“τάση υπέρ” της επένδυσης της Μεταλλουργίας Χρυσού από την TVX και εγώ στην “τάση κατά”, μέχρι τη “φάση” που ο Επενδυτής Κολοσσός TVX την κοπάνησε στον Καναδά και άφησε τους πιστούς 472 υπαλλήλους της με φέσι 17,8 εκατ. ευρώ δεδουλευμένα συν τις αποζημιώσεις τους , έμενα εκστατικός μπροστά στην ασάλευτη προσήλωση του στη Νομιμότητα. Γιατί και τότε, η “Μεγαλύτερη Επένδυση τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα” ήταν Νόμος, με τρεις μάλιστα Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και όχι μία!
Και όταν, στις 14 Δεκεμβρίου του 2001, ο Βασίλης με άλλους καμμιά διακοσαριά υποστηρικτές του Νόμου τα σπάσαν όλα και “μπουκάραν” στην αίθουσα του Δημαρχείου Ιερισσού όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο και κραυγάζοντας “σήμερα θα πεθάνετε” μας ποδοπατήσαν και σωθήκαμε χάρη στην Αστυνομία και κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ στη συνέχεια κράτησαν όμηρους το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους μέχρι το ξημέρωμα, πάλι για το “Νόμο” ενεργούσε ο Βασίλης. Αφού απειλούσε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποσύρουν την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας  κατά των ΚΥΑ της TVX!
Αλλά και αργότερα, όταν μετά την πτώχευση της μεγάλης TVX κυνηγούσε ως Αρχηγός άλλων απολυμένων να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα και τον στόλιζε με κομψές περί τα γυναικεία dessous εκφράσεις, πάλι κατά το Νόμο ενεργούσε.
Mόνο που ούτε τότε συμορφωθήκαμε προς τας υποδείξεις του Βασίλη και στείλαμε στα σκουπίδια και τις τρεις ΚΥΑ, που ήταν και τότε “Νόμος” όπως είναι η σημερινή ΚΥΑ, όμως αποδείχθηκε περίτρανα ότι ήταν αντισυνταγματικές και παράνομες. Και ο Νίκος Μήτσιου με δεκαπέντε χρόνια ποινή φυλάκισης, εγώ με μόλις  πεντέμιση χρόνια και οι δεκάδες άλλοι ”τρομοκράτες ”που κυνήγησε ο Χρήστος Πάχτας, αποδοθήκαμε με τους  με ακηλίδωτο ποινικό μητρώο και με υψηλό φρόνημα στην κοινωνία.
Αν ο Βασίλης γυρίσει λίγο το κεφάλι για να δει τον Δήμαρχό του Χρήστο Πάχτα, θα πάρει πρόσθετα μαθήματα νομιμοφροσύνης:
  • Με το άρθρο 12 του Νόμου του Πάχτα 2436/1996“Τόσο η αγοράστρια TVX όσο και η εκκαθαρίστρια ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, δεν φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τις ζημίες του περιβάλλοντος, και πιθανές ζημίες τρίτου που απορρέουν εξ’αυτών, σε κάθε δε περίπτωση το εκ τρίτου συμβαλλόμενο Ελληνικό Δημόσιο διαβεβαιώνει ως δικονομικός εγγυητής την έλλειψη της ευθύνης αυτής, τόσο της Αγοράστριας, όσο και της Εκκαθαρίστριας”.
  • Με το ΠΡΟΟΙΜΙΟ του Νόμου του Πάχτα 3220/2004“Το Ελληνικό Δημόσιο αίρει τις συνέπειες για την TVX HELLAS και για τα μέλη των Διοικητικών της Συμβουλίων αντίστοιχα από κάθε διοικητική ή ποινική ευθύνη τους ή υποχρέωσή τους για τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος εν γένει ή απορρέουσα από το Μεταλλευτικό Κώδικα, τον Κανονισμό Μεταλλευτικών Λατομικών Έργων (ΚΜΛΕ), τις ΚΥΑ περιβαλλοντικών όρων, τις εγκρίσεις τεχνικών μελετών και τις λοιπές συναφείς διοικητικές πράξεις, εγκρίσεις ή άδειες, καθώς και από τις ποινικές τους ευθύνες από παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.
    Τυχόν παραβάσεις των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος εν γένει, οι οποίες επισύρουν ποινικές ή και διοικητικές κυρώσεις, θεωρούνται ότι έχουν παραγραφεί”.
Όχι μία, αλλά δύο φορές, ο Νομοθέτης τότε Χρήστος Πάχτας έδωσε άφεση αμαρτιών στους εγκληματίες, ενεργώντας όχι μόνο ενάντια στα συμφέροντα του τόπου αλλά και καταφανώς παράνομα. Είναι τόσο εξόφθαλμα παράνομη η διάταξη της αμνήστευσης ώστε ένα τοπικό δικαστήριο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής που δίκαζε την έφεση των στελεχών της ΤVX που είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως για καταστροφές αρχαιοτήτων στην Ολυμπιάδα και την Κηπουρίστρα, την έκρινε “μη εφαρμοστέα ως αντισυνταγματική” (απόφαση 1895/2004). Αυτούς τους παράνομους προστάτευε ο Πάχτας και έστελνε στη φυλακή τους πολίτες.
Με τον ίδιο νόμο, τον 3220/2004 το ίνδαλμα (τώρα) του αγαπητού Βασίλη,  Χρήστος Πάχτας, προέβαλλε αξιώσεις κατά της TVX:
…για τις παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος (διαπιστωθείσες ή μη), καθώς και την απαίτηση της Πολιτείας για τη συμμόρφωση και τήρηση από την εταιρεία των υποχρεώσεων της για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, των μεταλλείων και των εν γένει μεταλλευτικών και άλλων εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την μεταλλευτική νομοθεσία και τις αντίστοιχες ΚΥΑ περιβαλλοντικών όρων, τις εγκρίσεις τεχνικών μελετών και λοιπές εν γένει διοικητικές πράξεις ή άδειες.
Η Εταιρεία, η TVX, ήταν που τα έκανε αυτά και ο Πάχτας τα αναγνώρισε …για να τα αμνηστεύσει! Τελικά ποιος είναι παράνομος Βασίλη;
Επειδή εσύ ήσουν χρόνια “Γεωμέτρης” στην Εταιρεία ξέρεις ότι για όλες αυτές τις “βεβαιωθείσες και μη” παραβιάσεις υπεύθυνοι δεν είσασταν οι 472 απολυμένοι εργάτες της TVX, αλλά τα Επιστημονικά/Διοικητικά στελέχη της ΑΕΕΧΠ&Λ,της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και της TVX που είναι και σήμερα στελέχη της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Δημήτρης Δημητριάδης, Έμυ Γαζέα, Γιώργος Περαντώνης, Κώστας Παπαντώνης κ.α. Όλες αυτές οι περιβαλλοντικές παραβιάσεις χαρακτηρίζονται από το Νόμο “περιβαλλοντικά εγκλήματα” και διώκωνται πλέον ποινικά. Αλλά ο Χρήστος Πάχτας δεν τους παρέπεμψε στο Νόμο.
Και συνεχίζει ο Βασίλης στην TVHALKIDIKI (αλήθεια, αυτοί γιατί το άλλαξαν το όνομα από TVX που ήταν; Για να πείσουν – ποιον; – ότι δεν έχουν σχέση με την εταιρεία των μεταλλείων;):
Ο ορυκτός πλούτος είναι δικός μας (Μεγάλε Βασίλη!!!). Ο επιχειρηματίας ή ο τεχνοκράτης που έρχεται να επενδύσει δεν μεταφέρει αλλού την πρώτη ύλη. Γι’αυτό πρέπει να υπάρξει μια ιδιαίτερη μεταχείριση και να εξακολουθήσει  η ίδια συμπεριφορά και οι ίδιες αμοιβές (!!!) που υφίστανται σήμερα να είναι σ’αυτή την περιοχή!
Για να ακριβολογούμε Βασίλη, δικά μας είναι τα απόβλητα του ορυκτού πλούτου. Ο επιχειρηματίας που δεν έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ μεταφέρει αλλού και την τελευταία ουγγιά χρυσού, χαλκού και αργύρου από την “πρώτη ύλη”, αφού δεν είναι δικά μας, αφού ο “Δήμαρχος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ”φρόντισε να τα δωρίσει στον Κούτρα έναντι μηδενικού τιμήματος. Για να γίνουν στη συνέχεια παιχνίδι στα διεθνή χρηματιστήρια και μπαλάκι στα χέρια Ρουμανο-Καναδό-Καταριανών κερδοσκόπων, φυσικά με αδρό κέρδος για τον Κούτρα και το συνέταιρό του, τον Μπόμπολα.
Οι παλιοί “επενδυτές” στους οποίους εσύ δούλεψες Βασίλη, γέμισαν τον τόπο μας τοξικά σκουπίδια. Και οι νέοι “επενδυτές” που προσκυνάτε εσύ και ο Δήμαρχός σου μας τάζουν και άλλα εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους τοξικά σκουπίδια που θα μείνουν εδώ για πάντα.
Όμως εμείς, οι υπέρμαχοι της “άλλης τάσης” έχουμε άλλα στο νου μας. Και τις αυστηρές υποδείξεις σου περί της τήρησης των Νόμων του Σωτήρα του Έθνους Γιώργου Παπακωνσταντίνου, λυπόμαστε Βασίλη αλλά τις έχουμε γραμμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.