Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου

Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής
Ιερισσός, 13-9-2011

Σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη συγκεντρωθήκαμε και καταλάβαμε το Δημαρχείο της έδρας του Δήμου μας, μετά από απόφαση της συγκέντρωσης των κατοίκων των κατοίκων στις 12 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 19.00, για να θυμίσουμε στον Δήμαρχο ότι.
Σύμφωνα με τον Ν3852/2010 έδρα του Δήμου είναι η Ιερισσός και οι συνεδριάσεις του Δ.Σ.. πρέπει να γίνονται εδώ και μετά από απόφαση στην Ιστορική Έδρα.
Να του θυμίσουμε ότι το Δ.Σ. δεν είναι περιοδεύον θίασος, όπως πάει να το καταντήσει, αλλά σώμα υπεύθυνο απέναντι σε αυτούς που το εξέλεξαν για τα επόμενα τρία χρόνια.
Να του θυμίσουμε ότι είναι εκλεγμένος Δήμαρχος όλων των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη και όχι υπάλληλος της Ελληνικός Χρυσός και έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται.

Να του θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων και κατοίκων της Θράκης(ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΚΟΜΜΑΤΑ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ-ΕΠΙΣΤΗΝΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ κλπ),
Η παραγωγή χρυσού αποτελεί μια βαριά ενεργοβόρα, υδροβόρα, μεταλλευτική (στο επίπεδο εξόρυξης) και χημική (στο επίπεδο επεξεργασίας) βιομηχανία. Μετατρέπει τεράστιες εκτάσεις γης σε χώρο απόθεσης τοξικών αποβλήτων (κατά κύριο λόγο κυανιούχων) με στόχο την απόληψη ελάχιστων συγκριτικά ποσοτήτων χρυσού (2-3g χρυσού από ένα τόνο κοιτάσματος).Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία περιορίζονται σε ελάχι-στες θέσεις εργασίας (όσες σε μια μικρομεσαία επιχείρηση), την φορολογία των εταιριών και την καταβολή ενός πενιχρού μισθώματος, μόνο του Δημόσιου μεταλλείου των Σαπών, της τάξης του 1% της αξίας του παραγόμενου χρυσού. Πρέπει δε να σημειωθεί πως δυστυχώς η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των ελαχίστων χωρών που δεν διαθέτουν νομικά θεσπισμένα μεταλλευτικά δικαιώματα (loyalties) επί του εξορυσσόμενου μεταλλεύματος.

.....και επομένως θα είναι καταστροφική και για τον τόπο μας περιβαλλοντικά και οικονομικά.

Να του θυμίσουμε τέλος ότι στον τόπο μας υπάρχει ζωή και ανθρώπινη δραστηριότητα συνεχώς τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια και δεν θα του επιτρέψουμε να το αλλάξει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.