Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η Πολυεθνική Εταιρεία Εξόρυξης Χρυσού “AngloGold Ashanti” Ανακηρύχτηκε σαν η 2η πιο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Εταιρεία στον Κόσμο


Σύμφωνα με διεθνή ηλεκτρονική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Ελβετική Μη Κυβερνητική Οργάνωση PublicEye (http://www.publiceye.ch/de/news/) στην οποία συμμετείχαν περίπου 40.000 άτομα και η οποία δημοσιοποιήθηκε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, η Νοτιοαφρικανική πολυεθνική εταιρεία “AngloGold Ashanti” ανακηρύχτηκε σαν η 2η πιο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ εταιρεία στον κόσμο (μετά την ΒΡ φυσικά) και της απονεμήθηκε το σχετικό «βραβείο». Η “AngloGold Ashanti” κατέλαβε τη θέση αυτή επειδή με τις εξορύξεις χρυσού που έκανε δηλητηρίασε το υπέδαφος μιας μικρής (‘τριτοκοσμικής’, περίπου σαν τη δική μας) αφρικανικής χώρας, της Γκάνα, και προκάλεσε τη βίαιη μετακίνηση 12.000 φτωχών ανθρώπων.
Εμείς θα κάνουμε μόνο τρία σχόλια (τα υπόλοιπα δικά σας)

1.Τα ελληνικά Μ.Μ.Ε.ξαπάτησης μετέδωσαν από το Νταβός μόνο τη (θλιβερή όπως πάντα) εμφάνιση του εκλιπαρούντα Έλληνα Πρωθυπουργού.

2. Κάθε ομοιότητα με την «Ελληνικός Χρυσός» είναι συμπτωματική. Και εκεί, στη Γκάνα, (ψάξαμε και μάθαμε) οι άνθρωποι της εταιρείας έλεγαν στους χωρικούς (αν και πιο φτωχοί από εμάς, ήταν αρκετά υποψιασμένοι σαν κι εμάς) ότι δεν θα συμβεί τίποτα και θα γίνει μόνο μια μικρή τρυπούλα από την οποία θα προκύψει γενική ευημερία (καλή ώρα όπως ο Δήμαρχός μας Χρήστος Παχτας).

3.Η «Ελληνικός Χρυσός» και το Υπουργείο ΠΕΚΑ θα πρέπει να συνεκτιμήσουν τα γεγονότα και τα «αντισταθμιστικά τους οφέλη» γιατί «κάλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα».

Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.