Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

«Πουλήστε το χρυσάφι σας»


Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

Χρυσό ζητούν οι Γερμανοί από την Πορτογαλία ως αντάλλαγμα για τη συνεισφορά του Βερολίνου στο πακέτο οικονομικής βοήθειας... «Πριν θέσει σε κίνδυνο τα χρήματα των άλλων, η Πορτογαλία θα πρέπει να πωλήσει τα ασημικά της και κυρίως τα αποθέματα χρυσού που διαθέτει.
Κάθε άλλη στάση είναι αντίθετη με την έννοια της αλληλεγγύης» δήλωσε στη γερμανική «Bild» ο Φρανκ Σάφλερ, βουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό τον οποίο ηγείται η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
Πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή που είχε ζητήσει πριν από ένα χρόνο από την Ελλάδα να πουλήσει ορισμένα νησιά για να ξεπληρώσει τα χρέη της και να αποσπάσει το ΟΚ της Ανγκελα Μέρκελ για τη δανειοδότηση ύψους 110 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
* Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα «Handelsblatt» δημοσιεύει τη βαρυσήμαντη δήλωση ενός Γερμανού καθηγητή Οικονομίας ονόματι Μαξ Οτε, ότι «δεν μπορούμε να στηρίξουμε μια χώρα πριν εξαντλήσει τα αποθέματά της». Πάλι καλά που δεν ζητούν οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι να βγάλουν στο σφυρί οι Πορτογάλοι τις Αζόρες...

Από Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.