Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τι κρύβει η "σταλαχίδα" Πάχτα: "Ενημέρωση για τα Πετρένια";

Από Ιερισσός


Την Τρίτη 5-4-2011 αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας ανακοίνωση ότι, για αύριο Τετάρτη 6-4-2011, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Αστ. Πάχτας μας προσκαλεί (μετά τιμής) να παρευρεθούμε στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα:

«Υδροδότηση της προ του Άθω Περιοχής από το Φράγμα Πετρένια» και την παρουσίαση του έργου, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού, για αύριο Τετάρτη στις 11.00 π.μ.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της βιασμένης ανακοίνωσης (σήμερα ανακοινώνουμε για αύριο το πρωί) αλλά από μόνη της μας βάζει σε υποψίες ότι κάτι κρύβει αυτή η «σταλαχίδα» του να μας «ενημερώσει» για το θέμα.

Ποιοι θα μας ενημερώσουν δε, δεν το λέει. Προφανώς όχι αυτός, φαντάζομαι, εκτός κι αν μας προέκυψε ειδικός και για τα περί φραγμάτων.

Να το αποδώσουμε στην προχειρότητα ή στην μεθόδευση; Θα ήταν πολύ αθώο και αφελές να μιλήσουμε για προχειρότητα.

Για ένα τόσο μεγάλο θέμα, η όλη ιστορία μοιάζει περισσότερο με αποσιώπηση παρά για ενημέρωση. Ποιος θα προλάβει να μάθει και ποιος θα καταφέρει να παρευρεθεί αύριο το πρωί;

Προφανώς ο κ. Χρήστος Αστ. Πάχτας θέλει να περάσει στα κρυφά και ερήμην της κοινωνίας και των επιστημόνων, μία διαδικασία την οποία την βαφτίζει ενημέρωση –με άλλοθι την ανακοίνωση στο Ίντερνετ παρακαλώ- ώστε να μην πάρει κανείς χαμπάρι.

Δεν έχει διδαχθεί τίποτε από την μεθόδευση της διαβούλευσης. Ούτε έχει καταλάβει ότι η κοινωνία της «Προ του Άθω Περιοχής» είναι στα όριά της και δεν θα ανέχεται για πολύ ακόμα την ύπουλη και διχαστική συμπεριφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.