Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

400.000 Έλληνες στα πλοκάμια του ηλεκτρονικού τζόγου

400.000 Έλληνες στα πλοκάμια του ηλεκτρονικού τζόγου

Ο ηλεκτρονικός τζόγος αφορά κυρίως τα χρηματικά στοιχήματα μέσω ψηφιακών μέσων, σε ένα παιχνίδι ή ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα ενός γεγονότος ή μιας ερώτησης και πραγματοποιείται με αντίπαλο καζινο ή ιδιώτη. Οι βασικές κατηγορίες του e-gambling είναι το online πόκερ, το online καζινο, το online αθλητικό στοιχημα, το online μπίνγκο και η online λοταρία.Την ίδια στιγμή, ενώ οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτυακού τζόγου είναι ενήλικοι, ένα ποσοστό 8% του συνόλου, δηλαδή περίπου 30.000 άτομα,είναι μεταξύ 14 και 20 ετών, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλοί έφηβοι που ενδίδουν σε ηλεκτρονικά καζινο, τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα, παρουσιάζοντας μάλιστα και τάσεις εθισμού.

Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αναλύει την ηλεκτρονική αγορά στην Ελλάδα, με έμφαση στην συμπεριφορά των Ελλήνων on-line καταναλωτών που εμπλέκονται στον ηλεκτρονικό τζόγο.Από την συγκεκριμένη έρευνα προέκυψε ότι περίπου 400.000 Έλληνες, δηλαδή, το 26% των 1.5 εκατομμυρίων Ελλήνων που έκαναν πέρυσι on-line συναλλαγές στο διαδίκτυο, είχαν εμπλακεί με τον ηλεκτρονικό τζόγο, με τους 100.000 να το κάνουν σε πολύ τακτική βάση.

Πρόκειται για μια ετήσια αύξηση της τάξης του 25%, σημειώνουν οι ερευνητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, αφού το 2010 περίπου 310.000 Έλληνες είχαν εμπλακεί με τον ηλεκτρονικό τζόγο (31% του 1εκατ. Ελλήνων που έκαναν τότε on-line συναλλαγές στο διαδίκτυο).Ο τυπικός Έλληνας on-line καταναλωτής που εμπλέκεται με τον ηλεκτρονικό τζόγο, είναι πολύ σοβαρός χρήστης του Ιντερνετ (23,3 ώρες την εβδομάδα) αγγίζοντας τα επίπεδα εθισμού, σημειώνουν οι ερευνητές. Επίσης, θεωρείται επαγγελματίας on-line αγοραστής αφού κάνει 16,2 αγορές το χρόνο, για τις οποίες ξοδεύει 1.450 ευρω ετησίως.Το e-gambling, πάντως, δεν αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς μόνο στην Ελλάδα.

Παρόμοιες τάσεις εμφανίζονται και σε άλλες χώρες, ενώ η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή αγορά υπολογίζεται στα 12,5 δισ. ευρώ στα τέλη του 2011, την ώρα που ο ηλεκτρονικός τζόγος μέσω κινητού υπολογίζεται σε 57 εκατ. ευρώ, αλλά με ετήσια ανάπτυξη που ξεπερνάει το 50%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.